U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit kinderen tot 18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook kinderen met een vorm van autisme of ADHD of kinderen die verpleegkundige zorg nodig hebben zijn welkom. Daarbij leggen we de focus op  de mogelijkheden van het kind. We zoeken  steeds naar manieren om het kind veiligheid en structuur te bieden en het tegelijk uit te dagen stapjes te zetten waardoor het groeit en het zelfvertrouwen toeneemt.

We werken met professioneel opgeleide mensen. Daarnaast werken we met de methode ‘Geef me de Vijf’ van Colette de Bruin. Om duidelijkheid en overzicht te kunnen bieden maken we gebruik van pictogrammen, de time timer, en als het niveau van het kind het toelaat met duidelijke (gevisualiseerde) afspraken.

Wat biedt ons logeergezin

Uitgangspunt in ons logeergezin is dat ieder kind een uniek schepsel en zich bij ons veilig en geborgen mag weten. We proberen het kind een fijn thuis te bieden.  Ondanks de beperkingen die het kind heeft, gaan we vooral uit van de mogelijkheden. We zoeken steeds naar manieren om het kind uit te dagen stapjes te zetten, waardoor het groeit en het zelfvertrouwen toeneemt.

Uw kind is welkom op de woensdagmiddag, tijdens de weekenden en tijdens de schoolvakanties. In overleg met u plannen we de dagen en eventuele logeernachten in.

De tijd die het kind bij ons verblijft brengen we in en om het huis door. In de ruime tuin staan fruitbomen, bessenstruiken en kruidenplanten. Ook is er een trampoline, skelter en schommels. Kortom; een plek waarin we in de natuur kunnen werken en heerlijk kunnen spelen.

Binnenshuis vermaken we ons met de Playmobil, we bakken of helpen bij het koken. Ook knutselen of rustig muziek luisteren behoort tot de mogelijkheden. Tijdens vakanties maken we regelmatig een uitstapje naar het bos, zwembad of bezoeken we een museum.